Welkom bij KiddoSport

Sportlessen voor jonge kinderen

Doel van KiddoSport

KiddoSport biedt jonge kinderen de mogelijkheid om te komen sporten. De lessen zijn een mix van verschillende sporten en bewegingsopdrachten. De kinderen ontwikkelen zich door deel te nemen aan de lessen op allerlei vlakken van bewegen en sport, ze leren nieuwe dingen, maar hebben vooral plezier!

Er is veel aandacht voor de basisvaardigheden van het sporten. Hierbij kun je denken aan rennen, springen, rollen, gooien, vangen en klimmen. Door de lessen werken de kinderen onbewust aan een betere conditie, coördinatie, balans en worden ze sterker en sneller. Samen sporten helpt ook bij de ontwikkeling van een aantal sociale vaardigheden, zoals samenwerken, problemen oplossen en fair play.

Kinderen hebben behoefte aan succesbeleving, om deze reden is er bij KiddoSport veel aandacht voor herhaling van populaire spellen en bewegingsopdrachten.

KiddoSport is er voor alle kinderen! Voor diegenen die wat meer aandacht nodig hebben, maar ook voor de kinderen die juist extra uitdaging zoeken!

De docent

Mijn naam is Roel de Jong, getrouwd, vader van twee en sinds begin 2017 woonachtig in Pijnacker. We woonden een paar jaar in Berkel en Rodenrijs en hiervoor heb ik altijd in Pijnacker gewoond en sport zelf bij Oliveo Handbal.

In 2007 heb ik de Haagse Academie voor Lichamelijk Opvoeding (HALO) afgerond. Na het behalen van mijn diploma heb ik op verschillende basisscholen gewerkt. Nu werk ik voor het programma `Rotterdam Lekker Fit`, dat zich succesvol inzet voor een gezond gewicht en voldoende beweging bij Rotterdamse kinderen. Voor dit programma werk ik op de Jan Antonie Bijlooschool in Rotterdam Alexander. Ik geef daar alle kinderen, van de kleuters tot en met groep acht, twee of drie keer per week les.

Ik zet mij graag in voor kinderen met een motorische achterstand. Naast het HALO diploma heb ik de post HBO Motorische Remedial Teaching (MRT) gehaald. Het geeft mij veel voldoening en plezier als ik kinderen zie groeien in bewegen, maar ook in hun zelfvertrouwen.