KiddoSport
Sport voor kinderen van twee tot acht

Lesinformatie

Per leeftijdscategorie zien de lessen er als volgt uit:


 • 2 en 3 jaar (Peuters en ouders)

De kinderen gaan in deze vrije lessen zelf de verschillende onderdelen af. Eigenlijk is het een grote speeltuin. Ze worden door de verschillende opstellingen uitgedaagd om op hun eigen niveau deel te nemen aan de lessen. Door de korte concentratieboog bij deze jonge kinderen is dit de ideale manier om op een goede manier te bewegen en om te leren gaan met het eigen lichaam.


 • 4 en 5 jaar (groep 1 en 2)

Nu deze kinderen naar de basisschool gaan, beginnen ze te leren om in groepjes te werken. De lessen van KiddoSport sluiten hier goed op aan. We starten altijd met een gezamenlijk spel. Hierna worden ze verdeeld in een klein groepje en gaan ze samen de onderdelen af. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de verschillende bewegingsniveau`s van de kinderen.


 • 6, 7 en 8 (groep 3, 4 en 5)

Deze les is qua organisatie hetzelfde als de les voor de 4- en 5-jarigen.


Tarieven


Prijs


Proefles

Gratis!

Neem contact op via het contactformulier.

Losse les

€9,50

Reserveren via de App.

Flexkaart (10 lessen)

€85,-

Reserveren via de App.

1 jaar geldig.

Vaste plek (18 lessen)

€140,-

Alleen de eerste les reserveren. Altijd plek op gekozen dag en tijdstip.

Beperkte inhaal mogelijkheid.

6 maanden geldig.


MRT (Motorische Remedial Teaching)

KiddoSport biedt ook de mogelijkheid tot een persoonlijk traject waarin verschillende bewegingsvaardigheden geoefend en verbeterd worden.

MRT staat voor Motorische Remedial Teaching. Het is een vorm van extra hulp voor kinderen die motorisch minder vaardig zijn. Op school is er voor kinderen extra hulp met rekenen en lezen, maar op het gebied van motoriek biedt niet iedere school deze extra hulp en wordt er vaak doorverwezen naar een (kinder)fysiotherapeut of ceasartherapeut. Een MRT`er of MRT-praktijk heeft echter meer raakvlakken met het onderwijs, omdat de lessen gegeven worden door een vakleerkracht gymnastiek.

Centraal staan de ontwikkeling en verbetering van de motorische vaardigheden. MRT staat ook in combinatie met leer- en gedragsproblemen. Kinderen met een achterstand in hun motorische ontwikkeling, hebben in sommige gevallen ook moeilijkheden met het leerproces op school. Het zelfbeeld en zelfvertrouwen van een kind kan hierdoor negatiever zijn dan dat van andere kinderen.


Grote- en kleine motoriek
We onderscheiden twee verschillende soorten MRT. Die voor de grote motoriek en die voor de kleine motoriek. De volgende signalen vallen onder de grote motoriek:

 • Uw kind valt of stoot zich vaak.
 • Uw kind speelt niet graag samen en speelt niet graag buiten.
 • Schoppen tegen een bal lukt niet.
 • Uw kind heeft moeite met (loop)fietsen.
 • De zwemlessen gaan erg langzaam.
 • Uw kind vind de gymlessen op school niet leuk.
 • Uw kind is angstig in veel beweegsituaties. (klimmen, schommelen, springen.

 


Ziet of merkt u de volgende signalen, dan kan er een probleem zijn in de kleine motoriek

 • Uw kind heeft moeite met knippen, plakken en tekenen en vindt dit vaak niet leuk.
 • Uw kind heeft moeite met schrijven op school. Het schrift is slordig en onleesbaar.
 • Uw kind vindt spelen met bijv. Lego of klei moeilijk en niet leuk.

 


KiddoSport biedt hiervoor verschillende mogelijkheden! Na een gesprek met ouder en kind en een (korte) screening wordt er een plan gemaakt. De kinderen krijgen meer plezier in bewegen en spelen en het verbetert het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van het kind.

De tarieven hiervoor zijn niet vastgelegd, maar verschillen per persoonlijke wensen en situatie. Neem hiervoor contact op via het contactformulier.